Sigurnost podataka

Opći uvjeti poslovanja

Općim uvjetima uređuju se odnosi između Kupca, svake fizičke ili pravne osobe koja kupuje proizvode Internet trgovine Medin San d.o.o. i Medin San d.o.o., a odnose se na uvjete i način kupnje proizvoda, naplate, uvjete i načine plaćanja, zaštitu podataka, dostavu i isporuku, reklamacije, naknadu za ponovno naručivanje i druga pitanja.

Medin san d.o.o. je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene te druge podatke vezane uz Internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega su Kupci dužni prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Medin San d.o.o. bilo kakve odgovornosti.

Medin San d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internet trgovini i podacima na njima prilikom korištenja Internet trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Medin San d.o.o.. Također, Medin san d.o.o. je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Internet trgovine.

Kupac, fizička osoba može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Kupoprodaju u ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika ili skrbnika. Za postupanje suprotno ovoj odredbi Medin San d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Kupci su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke prilikom ispunjavanja obrasca za kupovinu, a suprotno postupanje ovlašćuje Medin san d.o.o. da uskrati takvom korisniku pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga koje nudi Internetska trgovina.

Kupnju i dostavu proizvoda moguće je izvršiti samo na području Republike Hrvatske. Kupnjom proizvoda putem Internetske trgovine smatra se da je korisnik pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete kao sastavni dio kupoprodaje.

Proizvodi se naručuju odabirom artikala, svi artikli koje ste odlučili kupiti nalaze se na stranici u području “moja košarica”, a popunjavanjem formulara završava proces naručivanja. Nakon Vaše narudžbe biti ćete kontaktirani telefonski ili putem maila od strane Medin san d.o.o. radi prihvaćanja ili odbijanja troškova dostave, budući da se radi svaki puta o robi različitih gabarita i mase. Za narudžbe kupaca s kojima Medin san d.o.o. ne uspije stupiti u kontakt ne snosimo odgovornost. Naručene proizvode možete platiti pouzećem pri primitku pošiljke ili prema ponudi uplatu izvršiti putem Internet bankarstva ili uplatnicom. U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, bit ćete kontaktirani u najkraćem mogućem roku te ćemo pronaći optimalno rješenje. Naplata se vrši u službenoj hrvatskoj valuti (hrvatska kuna). Prema ponudi možete platiti općom uplatnicom ili Internet bankarstvom prije isporuke. Isporuku vršimo po primitku uplate. Ukoliko se radi o hp express narudžbama plaćanje se vrši po ponudi prije isporuke. Ukoliko trebate R1 račun potrebno je u formularu kod područja ”Napomena” upisati vaš OIB i zatražiti R1 račun. Ukoliko je pošiljka plaćena po ponudi R1 račun dobiti ćete po primitku pošiljke, a ukoliko se radi o plaćanju pouzećem R1 račun dobiti ćete nakon što primimo Vaš novac od strane Hrvatske pošte. Cijene su izražene u kunama. Porez na dodanu vrijednost je uračunat u cijenu. Ponuda vrijedi do isteka zaliha. Zadržavamo pravo na tiskarske pogreške. Medin san d.o.o. zadržava neograničeno pravo uklanjanja sadržaja sa Internetske trgovine. Uvjeti prodaje se mogu promijeniti bez prethodne najave. Sve potvrđene narudžbe ćemo isporučiti po uvjetima važećim u momentu potvrđivanja narudžbe te zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

Iznos poštarine ovisi o masi i volumenu pošiljke, te poštanskom broju mjesta u koje se pošiljka dostavlja. Sve zaprimljene narudžbe bit će otpremljene u najkraćem mogućem roku. Robu šaljemo putem Hrvatske pošte. Dostava na cijelom području Republike Hrvatske (osim otoka) u pravilu traje 48 do 72 sata (ne računajući pri tome dan same narudžbe, neradne dane i praznike). Ukoliko roba nije raspoloživa, kupac će biti obaviješten na odgovarajući način o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu.

Kupac može i osobno preuzeti robu na adresi Strojarska cesta 2, 10000 Zagreb, 08.00-16.00 sati pon-pet te subotom od 8.00-12.00 sati.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati radniku pošte koji je robu dostavio, odnosno, odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja te zajedno sa djelatnikom u pošti ispuniti Zapisnik o oštećenju. Korisnik ima pravo u roku od četrnaest (14) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda na zamjenu kupljenog proizvoda ili povrat proizvoda ukoliko uoči nedostatke na proizvodima ili su dostavljeni proizvodi neispravni ili su dostavljeni proizvodi koji nisu naručeni. Medin San d.o.o. će, na osnovu zahtjeva za povrat ili zamjenu, kupcu vratiti sredstva na račun ili zamijeniti proizvod s novim u roku osam (8) dana od datuma primitka vraćenog proizvoda na skladište. U slučaju da zamjenskog proizvoda nema na skladištu, moguć je samo povrat sredstava. Povrat dostavljenih proizvoda vrši se dostavom na adresu: Medin San d.o.o., Strojarska cesta 2, 10000 Zagreb. U slučaju opravdane reklamacije, Medin san d.o.o. snosi troškove povrata. Kupac je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena) sa svom pratećom dokumentacijom. Ako zaprimimo Vaš povrat robe i zaključimo da je trošak ponovne narudžbe opravdan, kontaktirati ćemo Vas prije i ponuditi zamjenu. Ukoliko je povrat vraćene robe neopravdan (ne sviđa Vam se, pogreška u narudžbi), bit ćemo primorani naplatiti troškove ponovnog slanja. Napominjemo da vraćena roba mora biti originalno zapakirana.

Ukoliko Kupac nakon 10 radnih dana od dana predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku dužan je obavijestiti Medin san d.o.o. Ukoliko Kupac prilikom dostave ne bude prisutan na adresi dostave, roba će se privremeno zadržati u poštanskom uredu, a o čemu Kupcu treba biti ostavljena obavijest s točnim podacima. Ukoliko Kupac ne preuzme pošiljku kod naznačenog poštanskog ureda u roku od 5 radnih dana od dana ostavljanja obavijesti, pošiljka se vraća Medin San d.o.o. Ukoliko Kupac, koji nije zaprimio robu, ponovno naruči robu, Medin San d.o.o. zadržava pravo odbijanja daljnjeg pružanja usluge takvom Kupcu. Obveza je i odgovornost kupca uputiti se na ove Opće uvjete kad god pristupa Internet trgovini.

Kupac može vratiti proizvod ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) radnih dana od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti trgovca o tome pismenim putem. To može učiniti online ili slanjem poštom koristeći obrazac propisan Pravilnikom o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija. Kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu u roku od 7 dana od dana pismene obavijesti. Proizvod(i) koji se vraćaju moraju biti kompletni, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima, priborom i dokumentacijom. Korišteni proizvodi ne mogu se vratiti. Pravo na povrat kupac ima sukladno Zakonu o zaštiti potrošača po Odsjeku IV, članak 72.

Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od četrnaest (14) radnih dana po primitku pismene obavijesti. Isključenje prava na povrat: potrošač nema pravo na povrat na temelju članka 79. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o: prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o promjenama na financijskom tržištu koje su izvan utjecaja trgovca, prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju, prodaji audio ili videozapisa, te računalnih programa koje je potrošač otpakirao, prodaji knjiga i drugih publikacija.

Ukoliko trenutno nemamo proizvod koji želite naručiti ili primijetite pogrešku na našoj web stranici ili ste možda zainteresirani za poslovnu suradnju slobodno nam se javite na ponuda.medinsan@gmail.com.

Sukladno čl. 10 ZZP, svoje pisane prigovore vezane uz web kupovinu šaljete na email ponuda.medinsan@gmail.com. Na sve vaše primjedbe i prigovore odgovoriti ćemo u najkraćem mogućem roku (maks. 10 dana).

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti putem webgate.ec.europa.eu.

Ukoliko naiđete na neki problem prilikom online kupnje unutar EU (nemogućnost zamjene proizvoda, neispravan proizvod, itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku. Podnošenje pritužbe je besplatno, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Zaštita podataka

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (ime i prezime, e-mail, adresa stanovanja i sl.). Davanje osobnih podataka za pristup Internet trgovini, smatra se Vašom suglasnošću za obradu podataka u svrhu registracije kao kupca Medin San d.o.o. Internet trgovine.

Pravila privatnosti

Prikupljene osobne podatke korisnika, uz privolu, Medin san d.o.o. koristiti će:

  • Za ispunjenje poslovno uvjetovanih aktivnosti izdavanja računa u slučaju kupnje (ime, prezime, adresa računa, adresa dostave, OIB, kontakt telefon, kontakt email)
  • Za internu obradu podataka te statističke analize prodaje
  • Za isporuku proizvoda kupljenih putem web shopa u kojem slučaju Medin san d.o.o. dijeli podatke sa trećim osobama, dostavnim službama (Hrvatska pošta d.d.) te naplatu istih putem pouzeća (Hrvatska pošta d.d.)

Medin San d.o.o. se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe, niti dostavljati, niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi.

Medin San d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, prikupljajući samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Medin san d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan o promjeni obavijestiti Medin San d.o.o. U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Medin San d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.

Trajno se pohranjuju isključivo podaci neophodni za izdavanje računa i komunikaciju prema kupcima. Vaši podaci potrebni su nam kako bi potpuno i sigurno proveli postupak naručivanja, plaćanja i dostavu proizvoda na Vašu adresu. Vaše ćemo osobne podatke zadržati dok je to god potrebno ili dopušteno, u okviru namjene (namjena) za koju su pribavljene. Primjerice, ako vaše osobne podatke prikupimo za komunikaciju sa vama, čuvati ćemo ih tijekom razdoblja počevši od početka međusobne komunikacije za koju ste dali privolu pa sve do vašeg zahtjeva kojim povlačite privolu za daljnju komunikaciju. Po isteku razdoblja čuvanja osobnih podataka isti se brišu ili anonimiziraju na način da se ne mogu povezati sa pojedincem. Molimo imajte na umu kako ovo nije potpuni popis svih razdoblja čuvanja. Vaše se informacije mogu čuvati i dulje.

Vaše osobne informacije mogu se pohranjivati i obrađivati u bilo kojoj zemlji u kojoj imamo prostorije ili pružatelje usluga, a korištenjem naše Stranice ili davanjem svog pristanka (gdje to zahtijeva zakon), pristajete na prijenos informacija u zemlje izvan svoje zemlje prebivališta. Na snazi su odgovarajuće ugovorne i druge mjere za zaštitu osobnih podataka kad se one prenose našim suradnicima ili trećim stranama u drugim zemljama.

Nastojimo koristiti razumne organizacijske, tehničke i administrativne mjere dizajnirane za zaštitu osobnih informacija pod našom kontrolom. Nažalost, nijedan prijenos podataka putem Interneta ili sustav za pohranu podataka ne može jamčiti 100%-nu sigurnost. Ako imate razloga misliti kako vaša interakcija s nama više nije sigurna (primjerice, ako smatrate kako je sigurnost korisničkog računa kojeg kod nas imate ugrožena), odmah nas obavijestite.

Pružanjem svojih osobnih podataka ili korištenjem ove Stranice, prihvaćate i pristajete na uvjete sadržane u Pravila o privatnosti. U slučaju da nam pružite informacije koje se odnose na druge osobe, ovime izjavljujete kako ste za to ovlašteni temeljem zakona i dajete nam privolu da te informacije koristimo u skladu s ovim Pravilima o privatnosti.

Ova Pravila o privatnosti možemo izmijeniti. Sve izmjene ovih Pravila o privatnosti će stupiti na snagu kad objavimo revidirana Pravila o privatnosti na ovoj Stranici. Vaše korištenje Stranice nakon ovih promjena znači kako ste prihvatili revidirana Pravila o privatnosti. Preporučamo da redovito pregledavate Pravila o privatnosti kad god posjetite Stranicu. Ova Pravila o privatnosti zadnji put su ažurirana 05.06.2018.

Prigovori se podnose kod nadzornog tijela nadležnog za Republiku Hrvatsku – Agencija za zaštitu osobnih podataka Zagreb, Martićeva 14.

Medin san d.o.o. iz Zagreba, Horvaćanska cesta 132, OIB: 97819935095 je tvrtka odgovorna za prikupljanje, uporabu i otkrivanje osobnih informacija prema ovim Pravilima o privatnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja o ovim Pravilima o privatnosti, obratite nam se putem emaila ponuda.medinsan@gmail.com ili nam pišite na: Medin san d.o.o., Horvaćanska cesta 132, 10000 Zagreb. Također se možete obratiti i osobi zaduženoj za zaštitu podataka na: ivanadimac5@gmail.com.